scoalapoduiloaiei@yahoo.com

Strada Națională nr. 112, Podu Iloaiei, Iași

/ +(40) 232 740 689

Școala “Al.I.Cuza” Podu Iloaiei, județul Iasi, a fost înființată în anul 1862 și  reorganizată pe baza Legii instrucțiunii publice dată de guvernul condus de Mihail Kogălniceanu în timpul domnitorului Alexandru Ioan Cuza.

            Astăzi, Școala “Al.I.Cuza” beneficiază și de vechile clădiri: “școala de băieți”, devenită mixtă, construită în anul 1895 sau “școala din curte” cum o numesc profesorii și elevii (corpul B) care dispune de cinci săli de clasă, o cancelarie, o încăpere unde s-a amenajat un birou al administratorului, două holuri mari, precum și “școala evreiască” sau “școala de pe Traian” sau “școala din vale” (Corpul C) care are 6 săli de clasă, un hol spațios,  o scenă și o cancelarie. Aceasta a fost ridicată în anul 1914.

            “Școala nouă” (Corpul A) a fost construită în anul 1978. Este o școală cu două etaje, dispune de 15 săli de clasă, 3 laboratoare (biologie, chimie, fizică), 4 cabinete (istorie, geografie, psihopedagogie si logopedie, CEAC), 3 birouri (secretariat, contabilitate, directori), o bibliotecă, o sală de ședințe, o sală TIC și cancelarie.

            Școala Gimnazială ”Al.I.Cuza” din Podu Iloaiei este  singura școală gimnazială cu personalitate juridică din orașul Podu Iloaiei, având în subordine și structurile: Școala Gimnazială Budăi, Școala Primară Cosițeni, Școala Primară Podu Iloaiei - Henci, Școala Primară Holm, Școala Primară Scobîlțeni și Grădinița cu Program Normal din Podu Iloaiei. Este o școală modernă, dotată corespunzător și încadrată cu personal calificat în proporție de aproximativ 98%. Pentru valorizarea parteneriatelor școlare dezvoltate în cadrul programelor europene din domeniul educației, școala a primit Certificatul de ”Școală europeană” edițiile 2004 și 2007.

       

Loading...

© 2018 Școala Gimnazială „Al. I. Cuza” Podu Iloaiei, Iași. Toate drepturile rezervate.

Sus